Prilaz Pančevcu

Danas je normalizovan drumski saobraćaj na Pančevačkom putu i prilazu mostu

Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta, kod Pančevačkog mosta počeli su 06.05.2016. Planirani završetak radova bio je najavljen za 10.11.2016. a završeni su sinoć. Drumski saobraćaj je od jutros normalizovan.

Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka završeni pre roka

Kako navode izvođači “Infrastruktura železnice Srbije” rok za kompletan završetak radova bio je 75 dana ali zahvaljujući neprekidnom angažovanju radnika u dve smene, radovi su završeni 10 dana ranije. Rekonstrukcija se odvijala u tri faze. Tokom prve dve faze radova završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49m. Treća, završna faza, započeta je početkom septembra i trajala do sinoć.

Treća faza i saobraćajne gužve na Zrenjanincu

U poslednjoj fazi rađen je drugi nadvožnjak, dužine 63m zbog čega je, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj bio potpuno obustavljen na prilazu Pančevačkom mostu iz smera Pančeva ka Beogradu i Borči. Za sve vreme trajanja radova treće faze, sav saobraćaj sa Pančevačkog puta bivao je preusmeren na Severnu tangentu i Zrenjaninski put, što je stavralo česte gužve u Krnjači i na Zrenjanincu, naročito u jutarnjim časovima.

O tome više možete pročitati u sledećem članku : Zatvoren prilaz Pančevcu uzrok saobraćajnih gužvi na levoj obali.

Od jutros je prilaz mostu konačno pušten za saobraćaj pa se nadamo da će Zrenjaninski put konačno malo odahnuti.

Konačno napravljen drugi kolosek na Pančevačkom mostu

Ovim radovima izgrađen je drugi kolosek sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom kao i novi stanični peroni na deonici od Pančevca do glavne stanice u Pančevu što će u mnogome olakšati saobraćanje vozova na putu ka Pančevu, Vršcu i dalje ka Rumuniji. Vrednost radova na rekonstrukciji nadvožnjaka je 4,1 milion dolara.

Utorak, 01.11.2016. Borča Info

Претходни текстBorča dobija nove nadstrešnice na stanicama
Следећи текстBesplatan mamografski pregled za naše sugrađanke

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

12 − 10 =