Naši mali sugrađani iz Glogonjskog rita, Bogdan i Pavle Marjanović, boluju od retke i teške nasledne bolesti i potreban im je finansijska pomoć.

Humanitarno druženje

Kako bi pomogli porodici Marjanović, ljudi dobre volje sa leve obale odlučili su da organizuju humanitarnu utakmicu 9. novembra 2019. od 14č. na fudbalskom terenu FK Crvenka u Borči.

Organizator ove akcije, Borčanin Bojan Mijatović, kaže da je podršku u organizaciji pružio i RTS čija će fudbalska ekipa odigrati glavnu humanitarnu utakmicu sa veteranima FK Crvenka.

Ulaz na stadion će se plaćati 200 din. a biće postavljena i donorska kutija. Sav prihod sa ove humanitarne akcije biće doniran porodici Marjanović.

Humanitarni mini turnir

Svoje učešće potvrdilo je nekoliko fudbalskih klubava među kojima je podmladak (2008/09 godište) Crvene Zvezde, Partizana, Palilulaca, Lokomotiva.. a tu su i veterani Kovilova, Crvenke, RTSa.. Kotizacija ekipa za učešće na turniru je 1000 dinara po igraču.

Iskoristio bih priliku i da pozovem donatora koji bi obezbedio medalje za najmlađe učesnike turnira. Mnogi lokalni preduzetnici i pojedinci su već pružili podršku a pozivam naše sugrađane i sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji, istako je Bojan.

Svi koji su zainteresovani da pomognu ovu humanitarnu akciju mogu se javiti organizatoru pozivom na broj 064 0809 889.

Bogdan i Pavle Marjanović

Deca su mentalno očuvana, veseli dečaci, vole društvo ali su 100% nepokretni. Bogdanu je sa 6 godina, zbog petodnevnog mokrenja krvi i jako slabog rada bubrega, dijagnostikovan Lesch Nyhan sindrom.

Od tada redovno pije terapiju za bubrege i snižavanje mokraćne kiseline. Sada ima hronično oboljenje bubrega i njihovu smanjenu funkciju.

Najmladji od tri brata, Pavle, ima istu dijagnozu kao Bogdan. Od svog četvrtog meseca prima istu terapiju kao i njegov brat, ali pregledom je utvrđeno da i njemu bubrezi obolevaju…

Potrebna pomoć

Ovim hrabrim dečacima su neophodni odlasci na hipoterapije, terapije, kod defektologa kao i za kupovinu medikamenata

Evo kako još možemo pomoći

Humanitarna fondacija Budi human takođe prikuplja novčana sredstva za Bogdana i Pavla Marjanovića.

Pomozimo Bogdanu i Pavlu! Upišimo 373 i pošaljimo SMS na 3030. Njima možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Bogdanovo i Pavlovo lepše detinjstvo!

Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 373 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human373 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483428-39

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002294.5
IBAN: RS35160005400002294535
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Претходни текстBorča, Kotež, Krnjača i Ovča sutra bez vode
Следећи текстEvo ko će sve biti u subotu u Crvenki! A gde ćete vi?

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × four =