Humani osnovci iz Borče

Đaci jednog odeljenje iz OŠ „Rade Drainac“ pokazali su saosećajnost i zrelost uplativši deo zarađenog novca u humanitarne svrhe sugrađanki Dragani Đurić.

Na Času odeljenskog starešine, ovi mališani, jednoglasno su se složili da deo novca koji su prikupili na Novogodišnjem vašaru uplate na njen humanitarni račun.

Deca su se organizovala i sama obavila uplatu u pošti i zbog toga jedno veliko BRAVO na ovom nesebičnom i humanom delu!

Dragana Đurić

Dragana je naša sugrađanka, supruga i majka četvoro dece. Obolela je od moguće Multiple skleroze, moguće neuroborelijoze, moguće mijastenije gravis, moguće sarkoidoze, moguće bolesti sistemskog vezivnog tkiva.

Dragana je vodila normalan život uz povremene visoke temperature i spuštanje desnog kapka što su lekari prepisivali umoru, virusu i padu imuniteta.

U julu 2015. godine

Usled jake groznice i temperature od 41 stepen, Dragana nije mogla da kontroliše desno stopalo. Lečena na neurologiji u smislu MS, vađen je likvor i MR glave.

Kada je dobila skok temperature 41,3 stepena i hitno je hospitalizovana na Infektivnoj klinici, gde su joj našli upalu kompletnog trakta sa početnim stadijumom infekcije i bakteriju Boreliju.

Lečena je visokim dozama antibiotika 21 dan sa potpunim oporavkom. Nastavila je neometano da radi i testirala se tromesečno na bakteriju Boreliju. Svaki test je bio pozitivan i svaki put je pila lekove za istu.

2017. godine

Ponovo doživljava visoke temperature i na poslu počinju oštri bolovi u leđime sa širenjem u obe noge sa. Na hospitalizaciji se ponovo radi punkcija kičme a rezultati bili negativni. Otpuštaju je kući sa obrazloženjem da je bakterija Borelija bila lažno pozitivna.

Ubrzo zatim odlazi na banjsko lečenje, gde od terapija pada na štap i zbog ponovne visoke temperature joj prekidaju vežbe i otpuštaju je kući. Ubrzo pada u kolica zbog nemogućnosti hoda.

Pomozimo da ponovo stane na noge

Dragana nema nikakvu vrstu terapije, trenutno je većinski deo dana u krevetu uz nenormalne bolove kičme i nogu na kojima izbijaju modrice.

Jedini spas je kozilijum lekara u Instanbulu, kako bi se adekvatno dijagnostikovala i dobila terapiju, eventualno stala na svoje noge. Za to su neophodna visoka novčana sredstva koje Draganina porodica ne može da priušti.

Draganina želja je da izvede svoju decu, da najmlađeg sina sama odvede u obdanište, da ona spremi, opegla, očisti, da ona bude majka i supruga kakva je bila pre nego što joj se ovo desilo.

Pomozimo Dragani!

Dragani su neophodna sredstva za odlazak u inostranstvo na dijagnostiku, za putne troškove, suplemente, električna invalidska kolica i preglede.

Fondacija Budi human objavila je na koje sve načine možemo pomoći Dragani.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 749 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human749 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006085-30

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004306.3
IBAN: RS35160005400004306315
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Претходни текстPrvo mesto za jelku od recikliranog materijala četvrtaka iz Borče
Следећи текстHumanitarno veče u etno selu za našu sugrađanku Draganu Đurić

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

16 + 3 =